Star Wars: The Rise of Skywalker-skådespelerskan – som nyligen vann en BAFTA för sin roll som Bonnie i Netflix: s “The End of the F ****** World” – har “imponerat” på alla som är involverade i den kommande biografen, som kommer att regisseras av Stella Meghie från ett manus av ‘Bohemian Rhapsody’ -skrivaren Anthony McCarten.

Meghie sa: “Vi tillbringade den större delen av det senaste året i en uttömmande sökning efter en skådespelerska som kunde förkroppsligar Whitney Houston.

“Naomi Ackie imponerade på oss i varje steg i processen. Jag blev rörd av hennes förmåga att fånga scennärvaron av en global ikon samtidigt som mänskligheten kom till sitt inre liv.”

Producenten Clive Davis tillade: “Naomi Ackies skärmtest var så kraftfullt, det skickade rystelser upp i min ryggrad.” Även om Whitneys ojämförliga sång används för alla låtar, gör Naomis extraordinära skådespel att hon på ett mästerligt sätt kan fånga Whitneys unika charm, stjärnkraft och naturligtvis hennes personliga kamp.

“Naomi är den verkliga affären och jag kan inte föreställa mig ett bättre val för denna ikoniska roll.”

Samtidigt har Pat Houston – som producerar filmen på uppdrag av den avlidne sångarens egendom – berömt den 28-åriga skådespelerskans “kvalitetsföreställningar” och “djupa åtaganden” att spela Whitney på rätt sätt.

Pat sa: “Alla Whitney-fans har en aptit för perfektion när det gäller Whitney och hennes arv.

“Att förvandla någon till en oöverträffad ikon är praktiskt taget omöjligt men med noggrant övervägande valdes Naomi Ackie ut baserat på hennes kvalitetsföreställningar och hennes djupa engagemang för att växa in i den kvinna som vi alla älskade.

“Vi ser fram emot att ta denna resa med henne.”

Filmen – som kommer att släppas i november 2022 – kommer att följa stjärnans liv och karriär.

Whitney – som tragiskt dog 2012 – lämnade ett fantastiskt arv med hits som ‘I Will Always Love You’ och ‘How Will I Know’ och debuterade 1992 i The Bodyguard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *