Guns N ‘Roses yxslayer har berömt den sena Van Halen gitarrlegenden – som gick bort efter en kamp mot cancer i oktober – för sin “fenomenala” tekniska förmåga och insisterade på att det inte finns många andra “rock’n” rullar ”som har den grad av nyans i sitt spelande.

I en intervju med Consequence of Sound sa han: ”Alla instrument han hade valt att spela skulle ha varit fenomenala, för han hade bara den rena musikaliska talangen. Och han valde gitarr, för det var det som tände på honom.
“Och för någon med den typen av musikalisk talang att slå på rock’n’roll gitarr var typ av unikt för sig själv, för de flesta av oss gitarrspelare är en trasig massa rock’n’rollers som inte har för mycket teknisk förmåga eller skolgång. Vi går bara för den här råa saken. Och han hade det, men han hade också denna musikaliska typ av klassisk gåva. ”
Slash tillade: “Så han var bara en fantastisk artist, period.”

Hitmakaren ‘Sweet Child O’ Mine ‘var bland dem som hyllade Eddie vid Rock and Roll Hall of Fame-ceremonin förra månaden.

Han sa: ”Hans stil och hans ljud var helt unika för honom. Han hade en enorm inverkan på gitarrspel. Jag tror inte att det finns någon som har plockat upp gitarr sedan 1978 som inte har berörts på något sätt av Eddie Van Halens inflytande. ”

Metallicas Kirk Hammett instämde och tillade: ”Eddie Van Halen var fantastisk. Inte sedan Jimi Hendrix hade funnits en gitarrspelare som hade så stor inverkan och var så inspirerande för mig. Han utforskade bara det enklaste: en överton på en sträng och förde den in i detta teknikområde som ingen ens trodde var möjligt. Han var från en annan planet. ”

Medan Rage Against The Machine ‘s Tom Morello hyllade Eddie “Mozarts av vår generation”.

Han sa: ”Han hade den typ av talang som kanske kommer en gång per sekel. Eddie Van Halen inspirerade mig att öva 20 000 timmar för att försöka komma inom 100 miles från hans inspirerade behärskning av gitarr. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *